Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1524 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
w Kieleckim wczesniej wytapiano zelazo niz norki wyszly z jaskin

podaj jakis dorobek naukowy tubylcow ,poza lopatka do sera i spinaczem biurowym chociaz to sciagneli od angoli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Imperator1988 napisał:

PS. Råholt to jakies miejsce szczegolne?

Tak za bardzo, to mnie to nie interesuje, bo tam nie mieszkam
Ale jak z jakubkiem jestescie zainteresowani "jak sie zyje w Råholt",a nie w Polsce, to zalozcie taki watek, moze ktos sie odezwie i zaspokoi wasza ciekawosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
No wlasnie norski kombinowali jak niezdechnac z glodu bo nawet im rybolostwo niewychodzilo (ci co potrafili uciekli na Islandie, a tutaj jak mowilem zostali sami nieudacznicy). Mimo ze mieli duzo lepsze miejsca do polowow od szwedow i dunczykow. Wystarczy sprawdzic ile chociazby sledzi potrafili w dawnych czasach odlowic szwedzi a ile norski. Kazdy wie ze to Skandynawscy nieudacznicy zyjacy dzieki ropie naftowej, a wszystkie udane jednostki uciekly gdzie sie dalo w czasie vikingtid.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Imperator1988 napisał:
No wlasnie norski kombinowali jak niezdechnac z glodu bo nawet im rybolostwo niewychodzilo (ci co potrafili uciekli na Islandie,
mecenas
ty nie masz wiedzy ogólnej aby ukończyć Videregående skole
a nie mowa o studiach prawniczych
ile ludności liczy w tej chwili Islandia
a ile norków do USA wyemigrowało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ja ci mowie jak emigrowali w Vikingtida a nie jak resztki udanych egzemplarzy uciekly do USA glownie w XIX wieku LOL

Nawet k(s)rola w 1905 sobie musieli importowac z Danii bo niebylo norska dosc udanego zeby ich niezblaznil na tym stanowisku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
dajcie mi do pl.kawalek norwgii to zrobie w pl.eldorado turystyczne troche zloz ropy i bedzie kraina mlekiem i miodem plynaca hmmm niech pomysle lepiej nie dawajcie bo ci na gorze i tak wszystko zap...dla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Sorry POLSKO,nie umiem kraść,nie potrafię ukraść>nie umiem oszukać,nie potrafię oszukiwać>z głową w chmurach,lecz twardo stąpający po ziemi>idę wyprostowany,lecz lekko zgarbiony z rękami wzdłuż tułowia,aby móc w każdej chwili odeprzeć atak>wesoły,uśmiechnięty,lecz w głębi duszy,toczący gorzki smutek na to co się wyprawia w naszym pięknym kraju>budujący swoją przyszłość,lecz liczący na ziarenko,że być może zasili rzesze tych po 2giej stronie...daleko od DOMU
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
co to drakula mialo byc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Marius13 napisał:
co to drakula mialo byc? Taka małą deprechę załapałem(napierdala deszczem kilka dni w pelce,jakieś powodzie,tornada,hujce z maczetami latają,kurwa hujowe mięso robią,pieniądze huja warte),ale qrwa już mi przeszło/jebac ich wszystkich żydokomunosqrwopollotunów. Jak to śpiewał jeden z Polskich muzyków/wyjebałem tivi przez okno,połamałem anteny/yebany system/ostatnio czytam BIBLIĘ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok